Opleiding

Sinds 2010 is het Psychotherapeutennetwerk een door het RINO erkende opleidingsinstelling voor psychotherapeuten. Inmiddels zijn er 2 psychotherapeuten afgestudeerd. In mei 2017 en in maart 2018 zijn respectievelijk Jobbe Leeuw en Niels Born gestart met de opleiding in de praktijken van Anneke de Wolf en Judith van Verseveld. Hieronder stellen zij zich graag voor.


Jobbe Leeuw

In 2000 ben ik afgestudeerd voor mijn studie psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het behalen van mijn registratie als gezondheidszorgpsycholoog ben ik mij verder gaan ontwikkelen in de persoonsgerichte therapieën. Momenteel volg ik met veel enthousiasme de opleiding tot psychotherapeut bij de Rino in Amsterdam. In dat kader werk ik op vrijdag in de praktijk van Anneke de Wolf in Utrecht.

Na 17 jaar doe ik mijn werk nog steeds met veel plezier. Ik vind het iedere keer weer boeiend om de zoektocht aan te gaan met iemand die zich meldt voor therapie. ‘Waar ligt jouw kracht?’, ‘waar krijg je vertrouwen van?’ en ‘hoe maak je weer contact met jezelf en je emoties?’ - dat zijn wat mij betreft belangrijke vragen.

Ik zie mezelf als een psycholoog die het belangrijk vindt om samen de kern van iemands persoonlijke verhaal te benoemen en te onderzoeken. Dit alles binnen een gelijkwaardige relatie, waarbij ik het opbouwen van een vertrouwensrelatie als een cruciaal onderdeel zie van de therapie.


Niels Born

Mijn naam is Niels Born en sinds 2014 ben ik werkzaam geweest als psycholoog bij verschillende GGZ instellingen in Zeist, Utrecht en Amsterdam. Daar heb ik gewerkt met de doelgroep volwassenen. Tijdens en na mijn studie is mijn interesse ontstaan voor persoonsgerichte, inzichtgevende behandelvormen en in de voorliggende jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in psychoanalytische therapie. Op dit moment volg ik met veel plezier de 4-jarige opleiding tot psychotherapeut bij de RINO Amsterdam en in dit kader werk ik in de praktijken van Anneke de Wolf (Utrecht) en Judith van Verseveld (Zeist).

Als therapeut wil ik mensen helpen om meer contact te maken met onderliggende verlangens, behoeften en gevoelens zodat meer zicht ontstaat op de innerlijke belevingswereld en de conflicten die hierin kunnen voorkomen. Het opbouwen van een goede vertrouwensrelatie zie ik als voorwaarde voor het realiseren hiervan.

 


Jobbe Leeuw

GZ-psycholoog in opleiding tot psychotherapeut

 


Niels Born

Psycholoog in opleiding tot psychotherapeut